Volvo XC60 krijgt update

De Volvo XC60 krijgt hetzelfde infotainmentsysteem en platform voor assistentiesystemen als de elektrische XC40 en C40. Tegelijk krijgt de SUV een kleine update.

Eind mei gaat de Volvo XC60 van modeljaar 2022 in productie. Die verschilt enigszins van de huidige XC60. De SUV krijgt een nieuwe grille en voorbumper. Er zijn nieuwe carrosseriekleuren en velgen beschikbaar, net als interieurmaterialen, zodat je de SUV nog meer kunt personaliseren. Noemenswaardig zijn de chique ogende maar ledervrije stoffen. 

Infotainment en rijhulpsystemen

De Volvo XC60 krijgt hetzelfde Android-gebaseerde infotainmentsysteem als de elektrische XC40 en C40. Behalve connectiviteit biedt dit individualiseringsmogelijkheden en een standaard Digital Services-pakket. Hiermee krijg je toegang tot Google-apps en -diensten waaronder de Google Assistant, Google Maps navigatie en de Google Play-store. 

Daarnaast wordt de XC60 uitgerust met het nieuwste ADAS-platform dat bestaat uit een reeks vernieuwde radars, camera’s en ultrasone sensoren. Die bieden de mogelijkheid allerhande actieve veiligheidssystemen toe te passen. Zo kun je nu reeds andere weggebruikers detecteren, automatisch remmen en aanrijdingen voorkomen. Met het platform worden ook autonome rijfuncties ondersteund. Met Pilot Assist kun je de middelgrote SUV vanuit stilstand tot snelwegtempo zelfstandig laten rijden. Nog deze maand belooft Volvo te komen met meer specificaties en de prijzen.  

Tags: