Volvo C40 Recharge zet nieuwe merkkoers in

Volvo zet een nieuwe merkkoers in, met elektrische auto’s die alleen online leverbaar zijn. De nieuwe Volvo C40, een coupé-achtige SUV, wordt als eerste zo aangeboden.

Volvo stelt een nieuw model voor, de SUV-coupé C40 Recharge. Die laatste toevoeging vertelt ons dat dit een elektrische auto is. De nieuwkomer is zelfs direct zo ontworpen vanaf de tekentafel, in tegenstelling tot z’n pure SUV-broeder XC40. In de C40 liggen op de voor- en achteras elk een elektromotor, die gevoed worden door een 78 kWh accupack. Volvo verwacht daarmee een (WLTP-)bereik van 420 km te kunnen behalen. Snelladen tot 80 procent zou in 40 minuten geklaard moeten zijn. 

Uiterlijk verschilt het nieuwe model van de XC40 in de coupé-achtige daklijn. De C40 Recharge is slanker en lager. Toch zitten de bestuurder en passagiers hoog. Het naar achter toe aflopende dak bestaat voor een groot deel uit glas. De neus van de Volvo V40 vertegenwoordigt het nieuwe ‘familiegezicht’ van het merk. De koplampen zijn voorzien van nieuwe ‘pixel’-technologie.

Het infotainmentsysteem is gezamenlijk met internetbedrijf Google onwikkeld. Omdat dit op het Android-besturingssysteem is gebaseerd, zijn diverse Google-apps als Google Maps, Google Assistant en Google Play Store alle ‘ingebouwd’. Het systeem kan omgaan met ‘unlimited data’, een indicatie voor snelle verwerking van grote hoeveelheden gegevens. Software-updates vinden plaats ‘over the air’, je hoeft er niet voor naar de garage. In de toekomst zou hiermee zelfs de actieradius vergroot kunnen worden. 

Nieuw verkoopconcept

Met de nieuweling zet Volvo ook een nieuwe verkoopkoers in. “De C40 Recharge staat voor de toekomst van Volvo en laat zien waar we heengaan”, aldus technische baas Henrik Green. “Hij is volledig elektrisch, wordt alleen online aangeboden met een praktisch servicepack en kan snel worden geleverd.” Het servicepack omvat bijvoorbeeld garantie, onderhoud, pechhulp, verzekering en laadopties. In plaats van met een lange optielijst biedt het merk het model aan in enkele aantrekkelijke, vooraf geconfigureerde varianten.  Meer informatie over de Volvo C40 Recharge volgt bij de showroomintroductie, eind dit jaar.

Tags: