Volvo brengt eenvoud in openbaar opladen

Door de functionaliteit van de Volvo Cars app te verbeteren, hebben klanten met een volledig elektrische Volvo in Europa nu toegang tot meer dan 270.000 oplaadpunten over het hele continent en over de grenzen heen, terwijl ze ook kunnen betalen voor het opladen, allemaal via één enkele en naadloze gateway.

De Volvo Cars app toont bestuurders de locatie van hun dichtstbijzijnde openbare oplaadpunt, samen met realtime informatie over de beschikbaarheid ervan. Door de mobiele oplaadervaring te vereenvoudigen, maakt Volvo Cars het nog eenvoudiger voor bestuurders om hun volledige elektrische Recharge auto op te laden door een einde te maken aan de talloze verschillende oplaadapps en betaalsystemen en door de toegang tot openbare oplaadinfrastructuur te verbeteren.

Arek Nowinski, Head of EMEA bij Volvo Cars, zei: “Het creëren van premium volledig elektrische producten is slechts één onderdeel van een veel breder ecosysteem als het erom gaat consumenten in staat te stellen de overstap naar een volledig elektrische auto te maken. Wij zien in dat veel van onze klanten het frustrerend vinden om met meerdere kaarten rond te lopen en verschillende apps te moeten installeren om toegang te krijgen tot individuele oplaadpunten. Door de mobiele oplaadervaring te verbeteren, ondersteunen wij onze klanten in heel Europa bij hun eigen volledig elektrische reis, wat toegang betekent tot meer netwerken binnen en buiten het land waar zij wonen, allemaal via ons digitale platform – de Volvo Cars app.”

Deze ervaring wordt mogelijk gemaakt door Plugsurfing’s Developer Platform en Drive API, die laadinformatie direct integreert in de Volvo Cars app, waardoor een naadloze en handige ervaring ontstaat.

Na de eerste introductie in Zwitserland en Italië zal Volvo Cars de vernieuwde functionaliteit tussen nu en eind 2022 verder uitrollen naar het merendeel van zijn Europese markten.

Tags: