Aanbod Volvo EX90 uitgebreid met Single Motor en Core en Plus variant

De nieuwe Volvo EX90 werd in november 2022 gelanceerd in zijn hoogste uitrusting niveaus: Twin Motor Ultra en Twin Motor Performance Ultra. Voor het nieuwe modeljaar wordt het aanbod uitgebreid met twee nieuwe trimlevels: Core en Plus. Daarnaast wordt er een Single Motor aandrijving aan het aanbod toegevoegd die garant staat voor een actieradius tot 580 kilometer. De nieuwe uitrustingsniveaus Core en Plus leiden tot een toegankelijkere vanaf prijs van € 83.495. Het Care by Volvo maandtarief voor de Volvo EX90 begint nu bij € 1.249.

Single Motor
De Single Motor maakt zijn debuut in de Volvo EX90 en komt beschikbaar voor de Core en Plus variant. De Single Motor is uitgerust met één elektrische motor op de achteras, waardoor een gebalanceerde prestatie mogelijk is voor allerlei soorten rijomstandigheden. Het vermogen van de Single motor is 208 kW/279 pk en er is een riant koppel van 490Nm. De batterijcapaciteit bedraagt 104 kWh. Het verwachte verbruik is 19,9 kWh/100 km met een actieradius tot 580 km (WLTP). De Single Motor biedt veel efficiëntie dankzij regeneratief remmen en de One Pedal Drive mogelijkheid. Een belangrijk gegeven van de Single Motor is het trekgewicht van 1.200 kg. De Twin Motor varianten kunnen maximaal 2.200 kg trekken.

 

Exterieur
Het exterieur van de Core verschilt van de Plus en de Ultra uitvoering. De onderzijde van de voor- en achterbumper, dorpels en diffusor zijn Charcoal matte in plaats van Glossy Black op de Plus en Ultra. De raamomlijsting, spiegelkappen, onderzijde van de grille, lidar afdekking en de sierstrip op de achterklep zijn wel in Glossy Black. Daarnaast zijn de geïntegreerde dakrails van de Core matzwart in plaats van Glossy Black op de Plus en Ultra.

 

De Core en Plus hebben standaard 20”5-Spaaks Aero velgen en de Ultra 21” 8-Spaaks Aero velgen. De 21” velgen zijn wel als optie beschikbaar voor de Core en Plus. Tevens zijn 22” 5-Spaaks Aero velgen optioneel beschikbaar voor de Plus en Ultra. De exterieurkleuren zijn voor elke variant leverbaar, waarbij de standaardkleur altijd Vapour Grey metallic is. Daarnaast is er een nieuwe exterieurkleur Mulberry Red metallic toegevoegd.


Interieur

De Volvo EX90 wordt standaard geleverd met zeven zitplaatsen en een panoramadak. Het interieur van de Core wordt gekenmerkt door Nordico bekleding in de kleurstelling Charcoal, tweevoudig elektrisch verstelbare lendesteunen en een ‘Dark Matter’ inleg in het interieur. Vanaf de Plus zijn de lendesteunen viervoudig elektrisch verstelbaar en is er een Birch houtinleg met achtergrondverlichting. De stuurkolom van de Volvo EX90 Core is manueel verstelbaar. De Plus en Ultra uitvoering hebben een elektrisch verstelbare stuurkolom. 

In de nieuwe Volvo EX90 wordt de premium auto-ervaring geherdefinieerd door het interieur van de auto te verlichten met de evenaring van zonlicht via een volledig pakket van SunLike LED’s. De Core is uitgerust met Verlichtingspack 1, de Plus en Ultra met Verlichtingspack 2, waarbij verlichte deurvlakken en instapverlichting zijn toegevoegd.

 

Standaard zijn ook het 14,5” touchscreen en het 9” bestuurdersdisplay met draadloze Apple CarPlay. Vanaf Plus is de EX90 uitgerust met een Grafisch Head-up Display.

 

De Core is standaard uitgerust met een High Performance Audiosysteem met een versterker van 325W en 10 High Performance luidsprekers. De Plus en Ultra beschikken over het Bose Premium Sound Systeem met een vermogen van 940W en 14 luidsprekers. Het Bowers & Wilkins hifi-audiosysteem is optioneel beschikbaar vanaf Plus.


Veiligheid

Op de rijke standaarduitrusting van de Core en Plus uitvoeringen worden geen concessies op het gebied van veiligheid gedaan. Zo zijn het Driver Understanding System, camera’s en lidar standaard op de Core en Plus uitvoering. De Ultra wordt standaard geleverd met Visual Park assist met 360° camera’s. Deze functionaliteit is als optie leverbaar voor de Plus. De camera’s zorgen voor gemoedsrust in gebieden met beperkt zicht. Er zijn meerdere weergaven zoals vogelperspectief, achteruitkijk- of 180°-vooruitkijkweergave, linker- of rechterzijde-weergave mogelijk. De achteruitkijkcamera kan ook worden omgeschakeld naar een ingezoomde weergave dicht bij de auto, wat handig kan zijn bij het koppelen van een aanhanger.

 

De Volvo EX90 Core, Plus en Ultra blijven de hoogste standaard op het gebied van veiligheid zetten. De komst van de nieuwe varianten Core en Plus maken Volvo’s elektrische vlaggenschip daarnaast toegankelijker voor een groter publiek. Hiermee voorzien de varianten, samen met de komst van de nieuwe Single Motor aandrijving, aan de verschillende klantbehoeften.

Tags: