Veertig jaar Toyota Corolla

Vier decennia van Toyota Corollas mag natuurlijk niet onopgemerkt voorbij gaan. Het Japanse automerk viert het jubileum met een speciale Anniversary-uitvoering van de middenklasser.

Bij een feestje horen natuurlijk cadeautjes. Toyota geeft dan ook veel extras weg. De goedkoopste uitvoering van de Corolla Anniversary, de Hatchback van 19.090 euro, komt standaard met onder meer automatische airconditioning, lichtmetalen 15 inch wielen, mistlampen voor, elektrisch bedienbare ruiten voor en achter, speciale Anniversary-bekleding en een met leder bekleed stuurwiel voorzien van geïntegreerde audiobediening.

De Sport-uitvoering heeft daarnaast nog eens zijskirts, een inch grotere velgen, een dakspoiler en achterbumperskirt. De Toyota Corolla Hatchback Anniversary Sport met 1.6 VVT-i benzinemotor is er vanaf 21.490 euro, een voordeel van zon 3.000 euro. Ook voor de Sedan en Wagon zijn jubileumversies beschikbaar, voor respectievelijk 20.290 en 20.650 euro. De Anniversary-modellen zijn reeds te bestellen en half december start de levering.

Toyota lanceerde de Corolla in 1966, waarna het al snel de bestverkochte auto ter wereld werd. Het zal niet lang meer duren voordat de 30 miljoenste Corolla van de band rolt.

Tags: