Toyota Yaris is Auto van het Jaar 2021

De Toyota Yaris is verkozen tot Europees Auto van het Jaar 2021. De jury looft veel van diens eigenschappen, maar vooral de zuinige en leuk te rijden hybride aandrijving.

Vanuit Genève is gisteren, via een livestream, de Auto van het Jaar bekendgemaakt. En het is… de Toyota Yaris! Ook in 2000 won het model de meest prestigieuze prijs op de Europese automarkt. Latere generaties werden weliswaar genomineerd, maar met de geheel nieuwe, vierde generatie haalt Toyota opnieuw de hoofdprijs binnen.  

Niet tevreden met de beste full-hybrid in het segment, besloot Toyota om deze nóg beter te maken

De jury roemt het feit dat de Yaris – meer dan andere B-segment modellen – compact blijft maar wel de kwaliteiten overneemt uit hogere segmenten, zoals de kwaliteit, veiligheids- en comfortuitrusting, de prestaties en rijeigenschappen.

Het hoogtepunt is de hybride aandrijflijn, waarvan 90 procent van de Yaris-verkopen in ons land wordt voorzien. Een jurylid zegt: “Niet tevreden met de beste full-hybrid in het segment, besloot Toyota om deze nóg beter te maken. Efficiënter, simpeler in gebruik en het is nu ook een plezier om mee te rijden.”

Ook het nieuwe, aantrekkelijke design wordt gewaardeerd door de jury van 59 onafhankelijke, professionele autojournalisten uit 22 Europese landen. Zij hebben aanvullend gekeken naar prijs, zuinigheid, milieuaspecten, weggedrag, veiligheid, comfort en ontwerp. 

 

Tags: