Toyota Yaris Cross wint World Urban Car of the Year

De Toyota Yaris Cross is benoemd tot World Urban Car van 2022 in de World Car Awards. Toyota’s SUV in het B-segment werd gekozen door een jury bestaande uit 102 autojournalisten uit 33 landen. 

Afgelopen jaar geïntroduceerd en direct een succes. De Toyota Yaris Cross is ontworpen en ontwikkeld voor de Europese markt. Het resultaat is een auto die oogt en rijdt als een echte SUV en tegelijkertijd compacte afmetingen en een gunstig brandstofverbruik heeft. De Toyota Yaris Cross is breed en toch compact, staat op grote wielen en heeft een hoge zit. Een krachtige verschijning met goed zicht rondom.

Motivatie

Takatomo Suzuki, Chief Engineer van Toyota Compact Car Company bij Toyota Motor Corporation: “We zijn vereerd met de onderscheiding ‘World Urban Car’. Onze basis is altijd geweest om goede compacte auto’s te maken. Deze filosofie leidde ons om de Yaris Cross te ontwikkelen als een compacte auto met een ruime laadruimte en bruikbaarheid, evenals voldoende vermogen en een gunstig brandstofverbruik. We zullen deze prijs als motivatie gebruiken, terwijl we auto’s blijven ontwikkelen van hoge kwaliteit die aan de behoeften van onze klanten kunnen voldoen.”

Vierde generatie hybride aandrijflijn

De Yaris Cross is – net als de Yaris – leverbaar met Toyota’s vierde generatie hybride aandrijflijn. Met de 85 kW/116 pk sterke 1,5-liter Hybrid-aandrijflijn is de Yaris Cross enorm soepel te rijden dankzij het hoge koppel bij lage toerentallen. Het brandstofverbruik is aangenaam laag met een gecombineerd verbruik van 4,4 liter tot 5,0 liter op 100 kilometer, afhankelijk van de uitvoering. De Yaris Cross is ook leverbaar met uitsluitend de 1.5 VVT-i benzinemotor met 92 kW/125 pk.

Tags: