Toyota Corolla Touring Sports: speciaal voor Europa

Op de Autosalon van Parijs heeft Toyota maar liefst drie primeurs staan. We beginnen met de voor Europa belangrijkste: de Corolla Touring Sports.

Eerder dit jaar, op de Autosalon van Genève, debuteerde de Toyota Corolla hatchback. Dat was nog een prototype zonder interieur. Vandaag maken we in Parijs kennis met de stationwagon, door Toyota Touring Sports genoemd. Beide versies vallen op met een aantrekkelijk design. “Op het gebied van emotie hebben we enorme stappen gemaakt. Een gaaf design en leuke rij-eigenschappen hebben we toegevoegd aan alle dingen die we al goed deden”, aldus de woordvoerder van het merk. Eén van die dingen is het maken van hybridetechniek. De Corolla wordt leverbaar met twee hybrideversies, waarvan de sterkste 180 pk heeft. “Voor mensen die uit een krachtige dieselauto komen is dit een aantrekkelijke optie. Want we zijn het er denk ik wel over eens dat een dieselauto niet meer kan.”

Geen Auris

De naam Corolla toverde Toyota eerder dit jaar ineens uit de grote hoed, de nieuwe hatchback werd namelijk in Genève nog voorgesteld als Auris. Die ommezwaai is niet verrassend volgens de woordvoerder: “We gebruiken tegenwoordig dezelfde techniek voor al onze auto’s wereldwijd, dus we vinden dat ook de naam overal hetzelfde moet zijn. De naam Corolla is ijzersterk, ook in Nederland.”

De grote verrassing van de Corolla is het dashboard. We durven de stelling wel aan: dit is het mooiste interieur dat Toyota ooit in een auto heeft toegepast. Het geheel oogt opgeruimd, modern en homogeen. Met dat laatste bedoelen we dat alle knoppen, materialen en vormen goed bij elkaar passen.

De achterpassagiers betalen de prijs voor het dynamische ontwerp van de nieuwe Corolla, de ruimte achterin houdt niet over. Maar als je een Toyota wil met veel ruimte achterin, dan is er een andere primeur die je wellicht beter zal bevallen: de nieuwe RAV4. Maar daarover later meer.

Tags: