Toyota Corolla komt ook als sedan [update]

De Toyota Corolla verschijnt ook als sedan, naast de hatchback en Touring Sports. Volgende week debuteert de nieuwe variant in China.

Onze voorloper van de Corolla, de Toyota Auris, is alleen beschikbaar als hatchback en Touring Sports. Dat gaat veranderen als de Auris begin 2019 wordt vervangen door de nieuwe Corolla. Behalve de Corolla vijfdeurs en stationwagon verschijnt een sedan, die naar verluidt ook in Nederland verkrijgbaar wordt. 

Toyota kondigt de Corolla sedan aan met een teaserafbeelding en de video onderaan dit artikel. Te zien zijn de contouren van de eerder onthulde Touring Sports en hatchback, die worden aangevuld met die van de sedan. Tot de onthulling, over ongeveer een week op de beurs Auto Guangzhou, blijft het precieze uiterlijk nog geheim.

Over de Corolla sedan zijn nog geen gegevens vrijgegeven. Het ligt echter voor de hand dat deze verkrijgbaar wordt met dezelfde aandrijflijnen (waaronder twee hybride) als de hatchback en stationcar. Overigens maakt een enkel medium ook melding van een SUV-variant, deze zou zijn gespot tijdens het testen. Toyota heeft dit echter nog niet bevestigd.

Update

Inmiddels heeft Toyota ook een afbeelding van de voorzijde vrijgegeven. Hierop zien we een nog altijd stoere neus die op details afwijkt van de hatchback en Touring Sports. 

Tags: