Nieuwe Toyota RAV4 onthuld

Toyota onthult vandaag de nieuwe generatie RAV4 op de New York International Auto Show. De foto’s zijn er al, en ook de eerste informatie is beschikbaar. Zo weten we alvast dat de auto iets langer en breder is, ook komt er opnieuw een hybrideversie die zowel krachtiger als efficiënter is dan de huidige. 

De Toyota RAV4 is de eerste RAV4 die gebruik maakt van het nieuwe TNGA-platform, waarvan ook de C-HR en Prius profiteren. Met dit platform komen ook nieuwe motoren beschikbaar. Als bijkomend voordeel ligt het zwaartepunt lager, wat ten goede komt aan de rij-eigenschappen. 

Meer ruimte

De nieuwe Toyota RAV4 is precies 4,6 meter lang en daarmee subtiel langer dan zijn voorganger. De wielbasis groeide met 3 centimeter, ruimte die ten goede komt aan de passagiers. Ook belooft Toyota een grotere bagageruimte. 

Benzine en hybride

Toyota levert de nieuwe RAV4 met twee aandrijflijnen. De hybrideversie met 2,5 liter inhoud heeft altijd een automatische versnellingsbak, bij de 2,0 liter benzinemotor kun je kiezen tussen een automaat en een handgeschakelde transmissie. 

Ook hybride 4WD

Helemaal nieuw is een elektromotor die de achterwielen kan aandrijven, zodat de nieuwe Rav4 Hybrid nu ook leverbaar is met vierwielaandrijving. Dit zorgt ervoor dat de auto niet alleen efficiënter wordt, maar ook beter presteert buiten de gebaande paden. 

De Europese marktintroductie van de nieuwe Toyota RAV4 vindt plaats in het eerste kwartaal van 2019. Tegen die tijd kunnen we meer informatie geven over prijzen en uitvoeringen. 

Tags: