Nieuwe diesel voor Toyota Corolla Verso

In navolging van de Avensis gaat Toyota nu ook de Corolla Verso leveren met twee varianten van de nieuwe 2,2 liter D-4D Clean Power dieselmotor. De nieuwe versie is voor het eerst te zien tijdens de IAA in Frankfurt, in oktober kan de auto vervolgens worden geleverd. Prijzen zijn al wel bekend; de Corolla Verso 2.2 D-4D is er vanaf € 27.100,–.

Was de introductie van de nieuwe diesel voor de Toyota Avensis al een zegen, ook voor de Corolla Verso is hij meer dan welkom. De 2,2 liter D-4D motor perst er in de minst krachtige versie al 136 pk en 330 Nm uit. Helemaal feest wordt het met dezelfde motor, voorzien van de schone D-CAT technologie. Het vermogen stijgt dan tot 177 pk, met een maximale trekkracht van 400 Nm.

En ondanks dit forse vermogen is deze krachtbron volgens Toyota de schoonste dieselmotor ter wereld. Door de Diesel Clean Advanced Technology – ofwel D-CAT – komt zowel de uitstoot van stikstofoxide als van roetdeeltjes ver onder de norm van Euro IV te liggen. In deze uitvoering is de Corolla Verso leverbaar vanaf € 31.100,–.

Overigens worden beide motoren gecombineerd met een handgeschakelde zesversnellingsbak. Deze zorgt ervoor dat vermogen en trekkracht gelijkelijk worden verdeeld. Zo is de maximale trekkracht van de krachtigste motor al beschikbaar tussen 2.000 en 2.600 tpm.

Tags: