Dít kan en kost de Toyota Yaris GRMN

De snelste Toyota Yaris ooit luistert naar de naam GRMN, oftewel Gazoo Racing Masters of Nürburgring. De prijs en prestaties van die auto zijn nu bekend.

Toyota opent op 27 juli om 18.00 uur de orderboeken voor de Yaris GRMN. Liefhebbers moeten er snel bij zijn, want Toyota bouwt slechts 400 exemplaren van de snelste Yaris ooit. De prijs is nu bekend: 46.490 euro.

Gazoo Racing is Toyota’s autosportafdeling en verantwoordelijk voor de aanpassingen aan de snelle Yaris. De 1.8 benzinemotor heeft een supercharger gekregen en levert 212 pk vermogen en 249 Nm koppel. De acceleratie van 0 naar 100 km/u duurt 6,3 tot 6,5 seconden. Het definitieve cijfer moet nog vastgesteld worden. De topsnelheid van de Yaris GRMN is begrensd op 230 km/u.

Andere aanpassingen aan de auto zijn onder andere de 17 inch wielen van specialist BBS, schokdempers van het Duitse merk Sachs Performance en een met 24 mm verlaagd onderstel. De Yaris GRMN is onder andere te herkennen aan de specifieke striping, de diffuser met centrale uitlaatpijp en de dakspoiler.

Toyota biedt zijn nieuwsbrieflezers de kans om de snelle Yaris al 24 uur voor de verkoopstart te bestellen. Dus als je niet mis wilt grijpen…

Tags: