De volledig nieuwe Toyota Prius Plug-in Hybrid

  • Vijfde generatie Prius verrast met opvallend uiterlijk en dynamisch rijgedrag
  • Efficiëntste Prius ooit is exclusief Plug-in Hybrid-elektrisch voor Europa
  • Dual DNA combineert echte EV-capaciteiten met krachtige hybride prestaties
  • 164 kW (223 pk) vermogen en tot 86 kilometer elektrische actieradius
  • Superieur veiligheidsniveau dankzij T-Mate en Toyota Safety Sense
  • Nieuwe Prius in derde kwartaal in Nederland

De volledig nieuwe, vijfde generatie Toyota Prius betekent een nieuw hoofdstuk voor de bekendste hybride. Met zijn dynamische design en innovatieve techniek daagt de Prius opnieuw de conventie uit. De nieuwe Prius komt uitsluitend als Plug-in Hybrid naar Europa en wordt vanaf het derde kwartaal in Nederland geleverd.

Sinds de lancering van de eerste generatie Prius in 1997 heeft het model een blijvende impact gehad op Toyota en de hele wereld. Door de nadruk te leggen op efficiëntie en elektrificatie startte de Prius een trend voor de toekomst. De vijfde generatie van het iconische model trekt die lijn door en luidt een nieuw tijdperk in. De nieuwe Prius wordt in Europa alleen geleverd als Plug-in Hybrid met nieuw ontwikkelde hybridetechnologie en de laagste CO2-emissie voor een Prius ooit.

Bijdrage aan CO2-reductie

Toyota zet zich in voor CO2-neutraliteit. De hybridetechnologie die oorspronkelijk door de Prius werd gepionierd, blijft een belangrijke bijdrage leveren aan het verminderen van CO2-uitstoot en de overgang naar zero emission. De nieuwe Prius Plug-in Hybrid versterkt het multitechnologie-aanbod van Toyota dat ook batterij-elektrische (BEV) en brandstofcel-elektrische (FCEV) oplossingen omvat, door meer efficiëntie en toegankelijke CO2-reductie te bieden.

Volgende generatie hybridetechniek

Als baanbreker voor nieuwe technologie heeft de Toyota Prius altijd de toekomst van andere modellen geïnspireerd. De nieuwe generatie zet die pioniersgeest voort met de introductie van de volgende generatie plug-in hybride-aandrijftechniek die op alle fronten is verbeterd, meer vermogen levert en wordt gevoed door een grotere lithium-ion batterij. Alle inspanningen resulteren in een CO2-emissie vanaf slechts 11 g/km (WLTP), de laagste ooit voor een Prius.

Tags: