Corolla met drukvulling komt toch

Hij stond al op de AutoRAI in februari, maar lange tijd was onduidelijk of Toyota hem in de prijslijst zou opnemen. De Corolla T Sport Compressor werd namelijk als proefballon ontwikkeld door Toyota Motorsport GmbH, dat wel vaker op autoshows van zich doet spreken met snelle versies die echter meestal niet het productiestadium halen.

Maar Toyota zag wel brood in een extra snelle Corolla-variant. Hij is gebaseerd op de Corolla T Sport die aangedreven wordt door een 1,8 liter VVTL-i motor, die in standaarduitvoering al goed is voor 192 pk. De F1-ingenieurs van Toyota in Keulen schroefden echter een compressor op het inlaattraject van de motor, waarmee het vermogen steeg tot 225 pk. Het koppel groeide met 50 Nm tot 230 Nm. Deze ingreep heeft zijn uitwerking niet gemist op de prestaties: Toyota claimt een 0-100-sprint in 6,9 seconden en een topsnelheid van 235 km/h. Ter vergelijking: de ongeblazen T Sport heeft voor die acceleratie 8,4 seconden nodig en de topsnelheid ligt 10 km/h lager. Het gemiddeld verbruik van de snelste Corolla ooit bedraagt circa negen liter op 100 km.

Uiteraard zijn in- en exterieur aangepast aan het extra sportieve karakter van de T Sport Compressor. Hij is onder andere herkenbaar aan bumpers, skirts, achterspoiler, de dubbele uitlaat en 17-inch aluminium velgen met 215/45-banden. Het interieur is voorzien van sportstoelen en diverse accenten in leder en metal-look. De veiligheidsuitrusting is compleet te noemen met zes airbags, ABS, stabiliteitscontrole, tractiecontrole en Brake Assist.

Toyota vraagt 34.990, euro voor de Corolla T Sport Compressor (500, euro extra voor de 5-deurs) en dat komt neer op een stevige meerprijs van 6.800, euro ten opzichte van de gewone Corolla T Sport. Deze ultieme hot hatch is dan ook vooral bedoeld voor een selecte groep kopers, die gaat voor pure prestaties.

Tags: