Auris volgt Corolla op

De Toyota Corolla zal voortaan door het leven gaan als Auris. Toyota wil de naamsverandering nog niet bevestigen, maar diverse publicaties laten weinig twijfel bestaan. Tijdens de Salon van Parijs wordt de opvolger van de Corolla officieel gepresenteerd en gedoopt.

De Corolla vierde dit jaar zijn veertigste verjaardag. Een knappe prestatie, maar ook een indicatie dat het toch echt tijd werd voor een vervanger. Met de Auris zal Toyota waarschijnlijk wat gewaagder te werk gaan in de vormgeving. Over het motoraanbod in Europa is nog niets bekend, maar in Japan wordt de auto geleverd met een 1,8 liter motor met 136 pk, die ook in de Yaris T-Sport te vinden is.

De omschakeling brengt wel een risico met zich mee, want in zijn veertigjarig bestaan heeft de Corolla veel succes geboekt. Meer dan dertig miljoen exemplaren liepen er van de band. De Auris (Latijns voor goede smaak) weet dus wat er te doen staat. In Parijs wordt de conceptversie van het nieuwe model getoond, de onthulling van de definitieve versie vindt waarschijnlijk in Bologna plaats.

Tags: