ADAC: Toyota Aygo betrouwbaarste stadsauto

Uit de ADAC-betrouwbaarheidsstatistieken komt de Toyota Aygo naar voren als beste auto in z’n segment. Het model vertoont geen enkele veelvoorkomende tekortkoming. Onder auto’s tot 20 jaar oud voert de Toyota Yaris de lijst aan.

De ADAC – Allgemeine Deutsche Automobil-Club, de Duitse tegenhanger van onze ANWB – heeft geanalyseerd hoe betrouwbaar bekende modellen zijn. Dat deed het op basis van de ruim 3,75 miljoen pechhulpverleningen die het merk in 2019 als Duitse wegenwacht uitvoerde. Toyota komt daaruit naar voren als een van de best scorende merken onder compacte auto’s. 

In het A-segment, de stadsauto’s, steekt de Toyota Aygo met kop en schouders boven andere modellen uit. Het model heeft geen enkele technische tekortkoming die veelvuldig voorkomt. Bovendien scoort de Aygo uit al de bouwjaren van 2010 tot en met 2017 ‘goed’ tot ‘heel goed’. 

Toyota Yaris beste model tot 20 jaar oud

De ‘panne’statistieken zijn voor het eerst uitgebreid met het aantal pechgevallen van auto’s met een leeftijd tot 20 jaar. ADAC heeft hiervoor een nieuwe databank in gebruik genomen, met meer dan zevenduizend modellen die de laatste jaren goed verkochten bij onze Oosterburen.

Daaruit komt één model duidelijk naar boven drijven, met elk jaar een ‘goede’ of ‘zeer goede’ beoordeling: de Toyota Yaris. Half september arriveert een geheel nieuwe generatie van deze compacte hatchback bij de Nederlande Toyota-dealers. 

Tags: