Vernieuwde Suzuki Swift met Smart Hybrid

Bij de vernieuwing van de Suzuki Swift voorziet het merk de auto van een mild hybride aandrijflijn. Per direct kun je de topuitvoering Style bestellen.

Suzuki heeft de Swift vernieuwd. Net als eerder met de Swift Sport biedt Suzuki de reguliere Swift voortaan aan met Smart Hybrid. Dat is een milde hybridetechniek waarbij een elektromotortje wordt ingezet als startmotor en generator. Dit 48V-systeem drijft de wielen niet zelf aan, maar zorgt voor extra vermogen bij lage toerentallen. 

Tevens brengt Smart Hybrid de benzinerekening omlaag. Volgens de WLTP-meting krijgt de Swift daarmee een gemiddeld verbruik van 4,9 l/100 km, dat is 1 op 20,4. Ondanks de nieuwe technologie weegt de auto nog steeds weinig, 840 kg. Dat levert de Swift-rijders een lage aanslag op voor de motorrijtuigenbelasting. In de Swift is de Smart Hybrid-aandrijflijn voor het eerst te combineren met een CVT-automaat. De vernieuwde Swift is er ook met AllGrip-vierwielaandrijving. 

Uitrusting en vanafprijs

Voortaan kies je uit elf exterieurkleuren. De nieuwe tinten Rush Yellow Metallic en Flame Orange Pearl Metallic komen met een dak in contrastkleur. De compacte hatchback krijgt meer veiligheidssystemen mee en een completere standaarduitrusting. Per direct is de topuitvoering 1.2 Smart Hybrid Style te bestellen, vanaf 20.650 euro. Later volgen de voordeligere uitrustingsniveaus Comfort en Select. 

De Style-uitrusting omvat onder meer 16 inch lichtmetalen wielen, adaptieve cruise control, automatische airconditioning en stoelverwarming. Het infotainmentsysteem biedt navigatie en smartphone-uitwisseling met behulp van Apple CarPlay of Android Auto. In het Suzuki Safety System Pro zitten een blindehoekmonitor, Lane Departure Waring, verkeersbordenherkenning en andere veiligheidssystemen.

Tags: