Turbomotoren voor vernieuwde Suzuki S-Cross

Suzuki voorziet de S-Cross van een nieuwe voorkant met opvallende grille. Achter die grille is nog meer nieuws te vinden.

Suzuki neemt geen halve maatregelen bij het vernieuwen van de S-Cross. De complete voorkant is opnieuw getekend, de grille, voorbumper, motorkap en koplampen zijn helemaal nieuw. Aan de achterkant blijven de wijzigingen beperkt tot iets gewijzigde achterlichten.

Onder de motorkap maakt Suzuki schoon schip. De oude, 120 pk sterke 1.6 benzinemotor ruimt het veld en wordt vervangen door twee moderne Boosterjet turbomotoren. Het nieuwe instapmodel is de 1.0 Boosterjet met 112 pk, daarboven biedt Suzuki de 140 pk sterke 1.4 Boosterjet aan.

Door de nieuwe motoren ligt de CO2-uitstoot lager dan voorheen en daardoor kan ook de prijs omlaag. Minder CO2 betekent namelijk minder BPM-belasting. De nieuwe vanafprijs bedraagt 20.990 euro, 2.800 euro minder dan de uitgaande S-Cross kost. Meer informatie over de vernieuwde S-Cross volgt in aanloop naar de showroomintroductie in september. 

Tags: