Suzuki Vitara licht opgefrist

Suzuki heeft zojuist de eerste foto’s van een vernieuwde Vitara vrijgegeven. Het meest opvallend is de nieuwe grille, die nu uit verticale in plaats van horizontale chroomstrips is opgebouwd. Ook rond de dagrijverlichting wordt nu chroom toegepast. Ook wordt een nieuwe instapmotor leverbaar. 

Nieuwe, volledig rode achterlichten met led-techniek geven de achterzijde een modernere uitstraling, waardoor de hippe Vitara er weer even tegenaan kan. Vanbinnen monteert Suzuki hoogwaardigere materialen en wordt een kleurenscherm aan het instrumentarium toegevoegd. Op motorisch vlak blijft de viercilinder 1,4-liter BoosterJet met 140 pk de topmotorisering, die naar wens is uit te rusten met AllGrip-vierwielaandrijving.

Het grootste nieuws heeft betrekking op de instapmotor, waarover de Nederlandse importeur in een later stadium informatie zal verstrekken. Een Brits persbericht meldt alvast dat de rol van de 1,6-liter zonder turbo wordt overgenomen door een driecilinder 1.0 BoosterJet-turbomotor met 111 pk. Daarnaast worden naar verluidt diverse veiligheidssystemen waaronder een noodremsysteem, dodehoekdetectie en een rijstrookassistent leverbaar. 

De vernieuwde Suzuki Vitara staat eind oktober in de showroom. Prijzen worden in een later stadium bekend gemaakt.

Tags: