Suzuki Swift nu ook met vierwielaandrijving

Suzuki voegt de Swift AllGrip toe aan het assortiment. De uitvoering met vierwielaandrijving is vanaf nu te bestellen.

Suzuki komt met een nieuwe optie voor de Swift: vierwielaandrijving. Het AllGrip-systeem, dat wordt overgenomen uit de Ignis, werkt volledig automatisch. In normale omstandigheden gaat het koppel alleen naar de voorwielen, om het brandstofverbruik laag te houden. De achterwielen worden pas aangedreven als er gripverlies optreedt.

Om ervoor te zorgen dat de Swift verder komt op onverharde paden, is de bodemspeling met 2,5 centimeter vergroot. De AllGrip-uitvoering is verkrijgbaar met de 90 pk sterke 1.2 benzinemotor, die is voorzien van mild-hybrid-techniek.

Suzuki biedt twee uitvoeringen van de vierwielaangedreven Swift: Select en Stijl. De standaarduitrusting omvat onder andere een multimediasysteem met 7 inch aanraakscherm, stoelverwarming, een achteruitrijcamera en 16 inch lichtmetalen wielen. Suzuki vraagt 19.899 euro voor de Swift AllGrip Select, de Stijl-uitvoering mag voor 21.199 euro mee naar huis. De meerprijs ten opzichte van een vergelijke, voorwielaangedreven Swift bedraagt 1.500 euro.

Tags: