Suzuki Swift is Occasion van het Jaar 2017

De Suzuki Swift is Occasion van het Jaar 2017. Niet alleen de betrouwbaarheid van het model, maar ook die van het dealernetwerk, is de jury opgevallen. Uit het Nationaal Occasion Onderzoek blijkt dat gebruikte elektrische auto’s steeds populairder worden.

Voor de tweede keer is de Occasion van het Jaar verkozen en dit keer valt de Suzuki Swift in de prijzen. De betrouwbaarheid van de auto, evenals die van het Suzuki-dealernetwerk, werden geroemd bij de uitreiking van de onderscheiding tijdens het Driving Business Remarketing-evenement van vakblad Automobiel Management. Ook het feit dat merk en model nooit negatief in het nieuws komen is de vakjury opgevallen. 

Bij de uitverkiezing spelen tien criteria een rol, in het bijzonder de prijs, het marktaandeel en de statijd (de gemiddelde tijd die nodig is om de auto aan consumenten te verkopen). Ook klik- en koopgedrag van consumenten op internet tellen mee. De Suzuki Swift staat in de top 10 van populaire occasions, die hoofdzakelijk bestaat uit compacte modellen.

Nationaal Occasion Onderzoek

Ook het door VWE samengestelde Nationaal Occasion Onderzoek is op het evenement gepresenteerd. Daaruit blijkt dat de statijd van occasions blijft afnemen. Sinds 2014 daalt het gemiddelde aantal dagen voor occasionverkoop op de consumentenmarkt. In 2016 lag dit op 72,8 dagen, het laagste aantal in de afgelopen 10 jaar.  

Uit het onderzoek komt een toenemende populariteit van gebruikte elektrische auto’s naar voren. Het aanbod daarvan is nog zo klein dat deze occasions gemiddeld al binnen 50 dagen verkocht worden. Daarentegen zijn plug-in hybride modellen steeds minder gewild – en neemt de statijd ervan flink toe. 

Tags: