Suzuki komt met de stationcar Swace

Suzuki presenteert een stationwagon. Het merk ontwikkelde deze Swace samen met Toyota. De nieuwkomer is dan ook standaard voorzien van een Full Hybrid-aandrijflijn.

Suzuki, het merk van de compacte auto’s tegen een mooi prijsje, verandert. Kort na de introductie van de SUV Across onthult het Japanse merk wederom een wat grotere auto, de Swace. Het is een stationcar die gaat concurreren in het populaire C-segment, ook bekend als de Volkswagen-klasse. Net als de Across is deze auto ontwikkeld in samenwerking met Toyota. 

Dat merk je vooral aan de Full Hybrid-aandrijflijn. Daarmee kan de ‘hybride zonder stekker’ korte afstanden volledig elektrisch afleggen. Daarvoor beschikt de auto over een EV Drive-mode, naast de drie modi (Normal, Eco en Sport) die bestuurders kiezen kunnen. Het systeemvermogen bedraagt 122 pk, het verbruik (volgens WLTP) ligt op gemiddeld 4,5 l/100 km (1 op 22,2). Standaard komt de Suzuki Swace met een e-CVT-automaat, een  (elektronische Continu Variabele Transmissie). 

Verwacht een behoorlijke uitrusting in de estate. Standaard zijn onder meer led-verlichting inclusief grootlichtassistent, geregelde airco, adaptieve cruise control en multimedia met een 8 inch touchscreen, Bluetooth, Apple CarPlay en Android Auto. Standaard aanwezige veiligheids- en assistentiesystemen zijn bijvoorbeeld automatisch inparkeren, dodehoekmonitor, verkeersbordherkenning, een noodremsysteem en rijbaanassistent.

Suzuki noemt als kenmerken van de stationwagon een laag zwaartepunt, geavanceerde wielophanging en ruimte. Je kunt zeker 596 liter bagage kwijt achter vijf volwassen passagiers, met de achterbank omlaaggeklapt zelfs 1.606 liter. Het merk maakt de prijzen van de Swace bekend in het eerste kwartaal van 2021, wanneer het model bij de Suzuki-dealers arriveert. 

Tags: