Suzuki Jimny pick-up en offroad conceptcars

Suzuki’s leukste nieuws van 2018 was de nieuwe generatie Jimny en dat wordt alleen maar avontuurlijker. Volgende maand presenteert het merk twee conceptcars die de funfactor van de Jimny naar een nog hoger niveau tillen.

In de tweede week van januari vindt de Tokyo Auto Salon plaats en Suzuki speelt er een thuiswedstrijd. Het laat zien hoe leuk de nieuwe Jimny is en wat er allemaal niet mogelijk is met de compacte SUV. Daarvoor heeft het twee Jimny-uitvoeringen tot speciale conceptcars omgevormd.

Het eerste concept dat het publiek te zien krijgt is de Sierra Pickup Style. Suzuki heeft achteraan de ingekorte cabine een laadbak gehangen en ziehier, de Jimny is als het ware een mini ‘SUV-truck’ die de Amerikaanse bullebakken op de hak neemt. Compleet met ‘bedbar’ waarop vier led-spotjes gemonteerd zijn. Leuk is het houteffect aan de zijkanten. De iets verhoogde Jimny heeft vooraan haken om ‘m uit de modder te kunnen trekken.

Het echte terreinwerk is echter meer bedoeld voor de tweede conceptcar, de Jimny Survive. In diens bumper is dan ook nog een lier verwerkt. Deze concept is her en der voorzien van beschermende platen. Op het dakrek – dat dienst doet als externe rolkooi – worden traanplaten meegenomen, voor als de ondergrond te glibberig is. Vanwege de compacte afmetingen is deze stoere Jimny een typisch Japanse ‘kei car’. 

Op de Suzuki-stand in Tokio is ook de Swift Sports Yellow Rev conceptcar te zien. Een afbeelding daarvan vind je bij dit artikel. 

Tags: