Suzuki Jimny na 20 jaar vernieuwd

Na 20 jaar mag de derde generatie Suzuki Jimny met pensioen. De nieuwe, vierde generatie staat klaar om het iconische model nieuwe glans te geven.

De nieuwe Suzuki Jimny is onthuld! Klassieke elementen van voorgaande generaties zijn door Suzuki zorgvuldig geboetseerd in een klassiek uitziend ontwerp. De hoekige koets, de ronde koplampen en de zwarte grille: het is allemaal historisch verantwoord.

Het interieur is naar de moderne tijd gebracht en kan optioneel worden uitgerust met een infomediasysteem met aanraakscherm. Verder zijn elementen van moderne Suzuki’s gecombineerd met klassieke, zoals de zichtbare bevestigingsbouten en de ‘oude vertrouwde’ pook voor het inschakelen van de terreinversnelling.

De nieuwe Jimny krijgt volledig nieuwe motoren, maar het degelijke ladderchassis is deels overgenomen van het uitgaande model. De Jimny is een echte terreinwagen, elke uitvoering is voorzien van vierwielaandrijving en een kruipversnelling.

Meer informatie over de nieuwe Jimny volgt binnenkort, de verkoop in Nederland start in het vierde kwartaal van dit jaar.

Tags: