Suzuki Jimny blijft zichzelf

Suzuki heeft Jimny op enkele punten aangepast. Volgende maand staat de vernieuwde terreinauto al in de showroom.

De Suzuki Jimny mag blijven. In de basis is de Jimny al meer dan 30 jaar oud, maar de versie zoals we die hier kennen is sinds 1998 verkrijgbaar. De Jimny is wars van trends en trekt z’n eigen plan, maar ook de eigenwijze terreinauto ontkomt niet aan enkele vernieuwingen.

Aan de buitenkant blijven de wijzigingen beperkt tot een grotere luchtinlaat in de bumper, een nieuwe grille en de toevoeging van een luchthapper op de motorkap. In het interieur zijn de vernieuwingen duidelijker: de Jimny heeft een heel nieuw dashboard. De ‘old school’ schuifknoppen van de verwarming/ventilatie zijn vervangen door ronde draaiknoppen. Ook zien we een nieuw stuur, ronde ventilatieroosters en chromen randen rondom de tellers.

Technisch blijft alles bij het oude, dat betekent dat de Jimny leverbaar is met een 1.3 benzinemotor met 85 pk, gekoppeld aan een handgeschakelde vijfversnellingsbak. Een viertraps automaat is optioneel. De prijzen zijn al bekend. De prijslijst start bij 19.699 euro voor de JX-uitvoering en loopt tot 24.499 euro voor de Exclusive automaat. Op 1 juli staat de Jimny 2012 in de showroom.

Tags: