Suzuki Ignis: vrolijk ding

De leukste primeur van de autosalon van Parijs? Misschien is dat wel de Suzuki Ignis. Als je van deze auto niet vrolijk wordt, dan weten we het ook niet meer.

Oké, het is geen wereldprimeur (de Ignis was eerder al te zien in Japan), maar toch is de Suzuki Ignis een van de leukste nieuwtjes van de autosalon van Parijs. Voor het eerst kunnen we op Europese bodem kennismaken met de stads-SUV.

De Ignis is een al vrolijkheid. Vergeet de oude Ignis, de nieuwe is echt een andere auto. Opvallender, speelser, leuker: geef het maar een naam. Het guitige ontwerp kan nog verder aangekleed worden door speciale stickers, prints en opvallende kleuren te bestellen. Suzuki showt op zijn stand in Parijs alvast een aantal mogelijkheden.

Het feest gaat binnen gewoon door. Een opvallend en origineel vormgegeven dashboard, met speelse bedieningsmodules maakt je het leven leuker. Alles ziet er bovendien keurig uit en daarnaast is de Ignis ook van binnen aan te kleden met opvallende kleuraccenten. Hoewel de Ignis met een lengte van 3,70 meter een bijzonder compacte auto is, biedt het model dankzij de verschuifbare achterbank veel ruimte achterin.

Wil je deze vrolijke Suzuki zelf bewonderen? In januari staat ‘ie bij de dealers. Helaas weten we nog niet wat ‘ie gaat kosten.

Tags: