Suzuki Ignis in januari naar Nederland

Suzuki heeft bekend gemaakt dat de nieuwe Ignis vanaf januari in Nederland te koop is. Het compacte model wordt leverbaar met 1.2 benzinemotor.

Vanaf januari is de vertrouwde naam Ignis weer terug in de showrooms. Suzuki gaat de cross-over in ons land leveren met een 90 pk sterke 1.2 benzinemotor. Die kan optioneel voorzien worden van ‘smart hybrid’-techniek, waarmee het verbruik en de CO2-uitstoot verder omlaag worden gebracht. Ook een optie is AllGrip vierwielaandrijving, waarmee het stoere uiterlijk van de Ignis kracht wordt bijgezet. Verder levert Suzuki op verzoek een gerobotiseerde handbak, die het schakelwerk uit handen neemt.

De nieuwe Ignis is volgens Suzuki erg praktisch, door de verschuifbare achterbank en de hoge instap en zit. De Ignis wordt standaard met vijf deuren geleverd. Het nieuwe model valt met zijn lengte van 3,70 meter tussen de Celerio en Swift in.

Het ontwerp van de Ignis, die een jaar geleden al werd onthuld, heeft diverse verwijzingen naar Suzuki’s uit het verleden, zoals de SC 100 GX uit de jaren ’70. De Ignis is naar smaak aan te kleden met diverse opties, zoals een zwart dak.

De auto maakt zijn Europese debuut op de autosalon van Parijs later deze week. De prijzen worden in aanloop naar de marktintroductie bekend gemaakt. 

Tags: