Suzuki Ignis eind dit jaar in Nederland [Update]

Suzuki brengt de compacte cross-over Ignis eind dit jaar uit in Nederland. Nu al laat het merk zien hoe de productieversie eruit zal zien.

Suzuki presenteert enkele afbeeldingen van de Ignis zoals die later dit jaar in de showrooms verschijnt. September vorig jaar, op de autoshow van Tokio, was de Ignis Concept al te zien. De uiteindelijke productieversie wijkt daar nauwelijks van af. Ook de knipoog naar de Suzuki SC 100 GX van eind jaren ’70 – het knikkende achterruitje – is behouden gebleven.

Suzuki noemt de nieuwkomer een ‘mini cross-over’. Compact is het wagentje inderdaad, met een lengte van 3,70 meter en een breedte van 1,66 meter. Dat komt parkeren en draaien ten goede, de Ignis is dus uitermate geschikt voor stadsgebruik. Voor het gemak is de achterbank verschuifbaar. 

Het Japanse merk meldt dat de Suzuki Ignis op een ‘ultralicht platform’ staat, waardoor het brandstofverbruik best wel eens gunstig zal kunnen uitvallen. Over een kleine maand verschijnt de Ignis in thuisland Japan op de markt. Aan het eind van dit jaar wordt ‘ie in Europa verwacht. Dan volgen de Europese specificaties van motoren en dergelijke. 

Update

Suzuki heeft nu meerdere afbeelding van groot formaat vrijgegeven (van de Japanse uitvoering).

Tags: