Suzuki Grand Vitara verliest reservewiel

Suzuki levert de Grand Vitara vanaf half juli niet meer met een reservewiel op de achterklep. Dat past volgens het Japanse merk niet bij een SUV.

Suzuki maakt een einde aan het stoere reservewiel op de achterklep van de Grand Vitara. Volgens Suzuki heeft de auto ‘meer SUV uitstraling’ zonder het kenmerkende reservewiel achterop. Dat is niet de enige verandering, het merk schrapt flink in het leveringsprogramma van de Grand Vitara.

De driedeurs is er vanaf half juli alleen nog maar met 1.6-motor in het luxe Exclusive-uitrustingsniveau. De 2.4 benzinemotor en 1.9 dieselmotor zijn voorbehouden aan de vijfdeurs Vitara. Dit betekent ook dat de vanafprijs maar liefst 5.000 euro hoger is geworden omdat de eenvoudige uitvoeringen verdwijnen.

Bij de vijfdeurs schrapt Suzuki de 2.0 en 3.2 V6 benzinemotoren. Deze krachtbronnen voldoen niet aan de Euro5 emissie-eisen en moeten daarom verplicht het veld ruimen. De nieuwe prijslijst van de Grand Vitara bestaat nu dus uit de driedeurs 1.6 en de vijfdeurs 2.4 en 1.9 D, allemaal uitgevoerd als luxe Exclusive. De bijhorende prijzen luiden respectievelijk: 27.799 euro, 32.499 euro en 35.999 euro.

Tags: