Suzuki Alto blijft BPM-vrij

Suzuki heeft net op tijd de CO2-uitstoot van de Alto weten te verlagen naar 99 g/km. Daardoor blijft de stadsauto BPM-vrij.

Suzuki dreigde met de Alto buiten de boot te vallen. De strengere CO2-grenzen om in aanmerking te komen voor de vrijstelling van aanschafbelasting BPM zijn op 1 juli ingegaan. De grens ligt nu op 102 g/km waardoor de Alto net 1 gram teveel uitstootte. Gelukkig komt Suzuki net op tijd met een oplossing.

Dankzij de introductie van VVT-techniek – variabele kleptiming op de in- en uitlaatkleppen van de motor – kon de CO2-uitstoot worden verlaagd naar 99 g/km. 14 procent bijtelling, vrijstelling van BPM en een A-label: het milieu- en kostenplaatje van de Alto ziet er weer gunstig uit. Vrijgesteld van wegenbelasting was de Alto al.

De vanafprijs van de stadsauto is onveranderd. Dat betekent instappen van 7.999 euro in de Alto 1.0 Base. De Comfort-uitvoering kost 1.000 euro meer en voor de Exclusive dien je 9.999 euro mee te brengen. De automaatversie staat voor 11.499 euro maar die profiteert door z’n hogere CO2-uitstoot niet van alle belastingvoordelen. 

Tags: