Prijzen vernieuwde Suzuki Vitara vanaf 21.999 euro

Suzuki plakt prijskaartjes op de vernieuwde Vitara. De SUV kost met de nieuwe 1.0 Boosterjet benzinemotor minimaal 21.999 euro.

De eerste prijzen van de vernieuwde Suzuki Vitara zijn bekend. Het merk vraagt minimaal 21.999 euro voor de compacte SUV. Het instapmodel is voorzien van de nieuwe, 112 pk sterke 1.0 Boosterjet turbomotor, die de oude 1.6 benzinemotor vervangt.

De 1.0-motor is standaard gekoppeld aan een handgeschakelde vijfversnellingsbak en kan als optie met automaat worden uitgerust. Allgrip vierwielaandrijving behoort eveneens tot de mogelijkheden. Naast de nieuwe benzinemotor blijft de 1.4 Boosterjet met 140 pk leverbaar, die is altijd gekoppeld aan een handbak. De vanafprijs van deze motorversie bedraagt 27.499 euro.

De vernieuwde Vitara is te herkennen aan de grille met verticale spijlen, gewijzigde achterlichten en subtiele verbeteringen in het interieur. De optielijst is aangevuld met nieuwe rijhulpsystemen, zoals een rijbaanassistent, verkeersboordenherkenning, dodehoekdetectie en een systeem dat kruisend verkeer aan de achterkant signaleert.

Halverwege volgende maand verschijnt de Vitara bij de dealers.

Tags: