Ode aan motorfiets: Suzuki Swift Sport Katana

Suzuki brengt de speciale uitvoering Swift Sport Katana uit. Er worden er slechts dertig van gemaakt.

Motorfietsliefhebbers weten meteen waar het over gaat als de naam Katana valt. Deze beroemde motorfiets van Suzuki zag in 1981 het levenslicht en keert dit jaar terug in het assortiment van het merk. Ter ere daarvan komt de Nederlandse importeur met de Swift Sport Katana.

Net als motorfiets wordt de speciale Swift in twee kleuren geleverd: zwart en zilvergrijs. Contrasterende striping op de motorkap en aan de zijkant en rode accenten in de grille zijn onderdeel van de aankleding, net als het productienummer dat op de C-stijl is aangebracht. Ook in het interieur vind je het productienummer terug. Verder bestaat de aankleding binnenin uit leren bekleding en een sportstuur.

Het draait zeker niet alleen uiterlijk om vertoon bij de Swift Sport Katana. De auto heeft een verlaagd onderstel, een voorpootbrug onder de motorkap voor meer stijfheid aan de voorkant en een sportuitlaat, die lekker opvallend is afgewerkt aan de achterkant. 18 inch racewielen zijn verkrijgbaar als optie.

De Swift Sport Katana kost 28.999 euro. Je moet wel snel zijn, want zoals gezegd zijn er maar dertig exemplaren beschikbaar. Daarvan zijn er vijftien in het zwart uitgevoerd en vijftien in zilvergrijs.

Tags: