Nieuwe Suzuki S-Cross nog dit jaar verkrijgbaar

Vandaag maken we kennis met de nieuwe Suzuki S-Cross. De SUV, die boven- én onderhuids weer helemaal up-to-date is, kun je nog dit jaar rijden. 

Suzuki stelt de nieuwe S-Cross voor. De buitenzijde heeft een eigentijdse look gekregen, met een grote grille en hoekige wielkastranden. Natuurlijk komt de SUV weer met zilverkleurige skidplates voor en achter, lichtmetalen wielen en een grote bodemvrijheid. Er zijn acht exterieurkleuren beschikbaar, waaronder de nieuwe lak Titan Dark Grey. 

Techniek onderhuids

Onder de motorkap ligt standaard 48V Smart Hybrid techniek – de mild hybride aandrijflijn, waarbij de elektromotor van 10 kW (13,6 pk) de benzinemotor ondersteunt bij het accelereren. Laatstgenoemde krachtbron is de 96 kW / 129 pk sterke 1,4 liter BoosterJet. Standaard wordt deze gecombineerd met een 6-handbak en voorwielaandrijving. Optioneel zijn een 6-trapsautomaat en AllGrip-vierwielaandrijving leverbaar.

Achter de S-Cross mag je een geremd gewicht hangen tot 1.500 kg. Dat maakt de Suzuki een ideale trekauto voor bijvoorbeeld de caravan of boot. De bagageruimte achterin de SUV meet maximaal 1.230 liter. Met de achterbank omhoog passen vijf volwassenen in de auto. 

Nog dit jaar te rijden

De nieuwe Suzuki S-Cross staat al op 17 december in de Nederlandse showrooms – dat is al over 3 weken! De cross-over is in de uitrustingsniveaus Comfort, Select en Style te bestellen. Binnenkort worden de prijzen bekendgemaakt. 

Tags: