Nieuwe Suzuki Jimny op komst?

Teaser afbeeldingen van Suzuki Maruti zorgen voor opwinding in autoland: zou het waar zijn, komt er dan eindelijk een nieuwe generatie van de Suzuki Jimny? In ieder geval verschijnt een sportieve, compacte SUV cross-over.

Over een week opent in New Delhi (India) de Delhi Auto Expo 2012. Suzuki, die in het Zuid-Aziatische land onder de naam Maruti Suzuki opereert, loopt op haar website vooruit op de onthulling van een nieuw model op de autoshow. Eerder deze week liet het vier teasers (onderste foto) zien, inmiddels komen al enkele schetsen voorbij van wat een compacte cross-over blijkt te zijn.

Met name de Jeep-achtige grille op de teasers bracht autokenners in staat van opwinding. Die is namelijk bekend van de Suzuki Jimny, het compacte terreinwagentje dat al sinds 1968 wordt geproduceerd. Inmiddels is de tweede generatie Jimny ook al 14 jaar oud, dat is twee keer de gemiddelde levensduur van de meeste automodellen. De conclusie van de autopers: Suzuki komt eindelijk met een nieuwe generatie Jimny!

Of dit waar is valt nog te bezien. Inmiddels weten we wel, aan de hand van de schetsen, dat de nieuwkomer een andere grille krijgt, meer als die van de dit jaar te verschijnen Kizashi. Wat we verder zien zijn vier deuren met een dynamische vouwlijn, een ronde, aflopende daklijn, een lage bumper, zijskirts en dakrails. De hoge maar compacte auto maakt veeleer de indruk van een sportieve cross-over dan het huidige terreinwagentje Jimny (bovenste foto).

Dat betekent ófwel dat het om een ander model gaat dan de Jimny ófwel dat laatstgenoemde een moderniseringsslag ondergaan heeft. Daarmee zou Suzuki’s kleine SUV marktaandeel kunnen gaan wegsnoepen bij concurrenten. Tegelijkertijd zou het echter de nichepositie verliezen van de enige betaalbare en compacte SUV op de markt. We wachten af.

Tags: