Nieuwe Suzuki Jimny is onderweg

Suzuki is druk aan het testen met de nieuwe Jimny. Het nieuwe model wordt net zo vierkant als zijn voorganger en krijgt de beschikking over de nieuwste techniek.

Sinds 1998 maakt de huidige Suzuki Jimny nagenoeg ongewijzigd deel uit van het assortiment van Suzuki. Een nieuw model lost de ougediende, waarvan de productie onlangs is gestopt, eind dit jaar af. De onthulling vindt waarschijnlijk in oktober plaats en in de eerste helft van 2019 komt de kleine terreinwagen naar Europa. Het merk is op dit moment druk bezig met praktijktests in vier verschillende landen.

De Jimny behoudt zijn kenmerkende, vierkante vormen maar het ontwerp is helemaal nieuw. Dat geldt ook voor het interieur, dat naar de standaarden van 2018 wordt getild. Het nieuwe model groeit vooral in de breedte, maar krijgt er in de lengte waarschijnlijk ook een paar centimeters bij. Toch blijft de Jimny vooral compact en dat is ook de bedoeling.

Het nieuwe model wordt verkrijgbaar twee verschillende motoren, die we al kennen uit andere recente Suzuki-modellen: de 1.2 benzinemotor met mild-hybrid techniek en de 1.0 Boosterjet turbomotor. Er staan geen diesels op de planning.

Tags: