Nieuwe Suzuki Jimny alvast op foto’s te zien

Via de internationale Suzuki-website is de nieuwe generatie Jimny alvast op foto’s te zien. Met een vernieuwd interieur komt de compacte SUV vliegend de 21e eeuw binnen.

Op 5 juli verwachten we de onthulling van de compleet nieuwe Suzuki Jimny. Eerder waren her en der al foto’s van het exterieur gelekt, nu zet het merk zelf alvast wat afbeeldingen op de internationale site. 

Het infotainmentscherm op het dashboard valt het meest op. Het is een van de nieuwe features waarmee de vierde generatie bedeeld wordt. Op een voorlopige lijst met specificaties ontbreken evenmin zaken als een multifunctioneel stuurwiel, startknop, cruise control, airco en een automatisch noodremsysteem. Met andere woorden: de Jimny is nu klaar voor de 21e eeuw. 

Uiterlijk blijft de hoekige vorm die we vooral van de tweede generatie kennen. Suzuki schaart de Jimny daarmee in de traditie van de terreinwaardige, klassieke SUV-modellen. Toch kunnen kopers straks een modern tintje aan hun Jimny meegeven, met een two-tone uiterlijk. Verder komt een opgeruigde versie beschikbaar. 

Tags: