Meer mild-hybrid-techniek voor Suzuki Ignis

Suzuki rust vanaf nu alle handgeschakelde uitvoeringen van de Ignis uit met mild-hybrid-techniek. Ook waardeert het merk de uitrusting op van het opvallende model.

Smart Hybrid noemt Suzuki het, het mild-hybrid-systeem op de 1.2 benzinemotor in de Ignis. Voorheen leverde het merk deze techniek, waarbij een slimme starter-generator energie terugwint en gebruikt bij het accelereren, alleen op de duurste Stijl-uitvoering. Vanaf nu zijn ook de Comfort- en Select-uitvoering uitgerust als Smart Hybrid. Het gaat daarbij alleen om de handgeschakelde versie, de Ignis met automaat moet het doen zonder de brandstofbesparende techniek.

Suzuki voert ook meteen wat updates door aan de uitrusting van de Ignis. De basisuitrusting wordt uitgebreid met digitale radio, ook wel bekend als DAB+. Vanaf de Select-uitvoering is led-techniek in koplampen en achterlichten voortaan standaard, net als mistlichten voor. Als je kiest voor Ignis met automaat, krijg je die upgrade zelfs al op standaarduitvoering Comfort.

De prijzen van de Ignis zijn ongewijzigd en beginnen bij 15.899 euro. De Ignis Smart Hybrid is met zijn verbeterde uitrusting per direct te bestellen.

Tags: