Eerste foto nieuwe Suzuki Baleno

De Suzuki Baleno is terug. Het merk gebruikt de naam voor een nieuw model dat je nog het best kunt omschrijven als ‘het praktische broertje van de Swift’. Op de autoshow van Frankfurt maakt de nieuwe Baleno zijn debuut.

Suzuki geeft de eerste foto (en video, zie hieronder) vrij van de Baleno. Deze auto is het productiemodel van de iK-2 Concept die het merk eerder dit jaar liet zien op de autosalon van Genève. De Baleno is een vijfdeurs model dat qua formaat iets boven de Swift wordt gepositioneerd en je kan het nieuwe model dus ook zien als het praktische en ruimere broertje van de Swift.

De nieuwe Baleno is een lichtgewichtmodel met een nieuwe 1.0 turbo benzinemotor. Specificaties ontbreken nog, maar Suzuki zegt dat de motor net zoveel vermogen heeft als een krachtbron met 1,7 liter cilinderinhoud. Het lage gewicht en de efficiënte motor moeten ook zorgen voor een laag brandstofverbruik.

Suzuki presenteert de auto op de IAA Frankfurt volgende maand. Dan verwachten ook meer concrete informatie over het model. In het voorjaar van 2016 verschijnt de nieuwe Baleno in de showrooms. 

Tags: