Diesel voor Suzuki Jimny

Suzuki voegt een dieselversie toe aan de reeks van de Jimny. Het betreft een uitvoering met een 1,5 liter dieselmotor die afkomstig is van Renault, en die vanaf juni leverbaar wordt. De prijs voor deze Jimny bedraagt * 18.599,-.

Met deze dieselmotor onder de motorkap beschikt de Jimny over een vermogen van 65 pk en een maximale trekkracht van 160 Nm bij 2.000 toeren per minuut. Aansprekende prestaties zijn hiermee niet aan de orde. Voor de sprint van 0 tot 100 km/h moet je ruim 20 seconden uittrekken en bij 130 km/h is de rek eruit. Hij is wel redelijk zuinig met een gemiddeld verbruik van 6,1 liter per 100 kilometer.

Bij Renault gaat deze krachtbron als dCi door het leven. De motor is dan ook voorzien van moderne common rail techniek. De typeaanduiding voor deze kleine terreinauto is Jimny 1.5 TD. Suzuki levert de diesel alleen als Metal Top, terwijl de versie met 1,3 liter benzinemotor ook als cabrio leverbaar is.

Wie zijn vierwielaangedreven Suzuki graag eens vies zou maken, moet op 12 en 13 juni gaan kijken op recreatiepark De Landsard in Veldhoven. Daar vindt dan namelijk het Suzuki Terreintreffen plaats. Benieuwd of de nieuwe Jimny diesel daar ook al te zien zal zijn

Tags: