1.5 benzinemotor voor nieuwe Suzuki Jimny

De nieuwe Suzuki Jimny krijgt een 1.5 benzinemotor met 101 pk vermogen. Dat en meer informatie heeft Suzuki nu bekend gemaakt.

Suzuki geeft meer informatie vrij over de nieuwe Jimny. Zo weten we nu welke motor er in de nieuwe, kleine terreinwagen komt te liggen. Het gaat om een 1.5 benzinemotor zonder turbo, die met 101 pk vermogen 16 pk krachtiger is dan de 1.3 uit de vorige Jimny. Het koppel is 130 Nm en volgens Suzuki bij lagere toerentallen beschikbaar, wat vooral prettig is bij rijden in het terrein.

De 1.5 is ondanks het grotere slagvolume kleiner en lichter dan de 1.3 en ook zuiniger. Suzuki geeft een brandstofverbruik op van 6,8 l/100 km (1 op 14,7). De Jimny haalt een topsnelheid van 145 km/u. Al deze cijfers zijn voor de uitvoering met handgeschakelde vijfversnellingsbak, met de viertraps automaat gaat het verbruik iets omhoog en de topsnelheid omlaag.

Elke Jimny is uitgerust met een ladderchassis en Allgrip Pro vierwielaandrijving. Met een pook kun je kiezen tussen twee- en vierwielaandrijving en low gearing, voor zware terreinomstandigheden. Dankzij de aanloophoek van 37 graden, de afrijhoek van 49 graden en de bodemspeling van 21 centimeter kom je met de Jimny bijna overal. En je kunt ook nog eens meer bagage meenemen dan voorheen, de kofferbak is met 53 liter gegroeid tot 377 liter.

Verkoopinformatie voor de Nederlandse markt verwachten we later dit jaar.

Tags: